Info over de taarten

 

De basis van de taart is een biscuit gebak, zoals je bij de bakker vaak ziet in een slagroom taart. Dit is een zeer luchtig gebak, zonder boter toegevoegd.

Dit biscuit gebak is evt ook nog met een smaakje te maken, dus bijvoorbeeld met citroenrasp voor een wat frissere smaak, en met chocolade/cacao voor een.. je raadt het al.. een chocoladesmaak. :)

Ook kan het biscuit getremperd worden, zodat het een beetje vochtig is. Meestal doe ik dat met suikerwater, maar kan voor de liefhebber ook met likeurtjes.

Ik heb al veel ge-experimenteerd met diverse vullingen, voor een overzicht zie hiervoor links onder het kopje "vullingen". Onderaan staan mijn favoriete vullingcombi's .....

De meeste mensen houden van een combi van een crème of mousse met een jam/vlaaivulling. Dus bijvoorbeeld de ene laag botercreme-extra met bokkepootjes, en de 2e laag kersenvlaaivulling.

De taart wordt na het vullen afgesmeerd met botercreme ( met een evt smaakje erdoorheen) en ik bekleed ze het liefst met marsepein. Fondant of marshmellowfondant is eventueel ook mogelijk.

Bij stapeltaarten moet je er wel rekening mee houden dat een gedecoreerde taarten toch best zwaar is en je deze niet zonder ondersteuning op je onderste taart kan zetten. Hiervoor zijn speciale duveltjes die voorkomen dat de onderste taart doorzakt.

En voor de mensen die echt alles willen weten: Ik gebruik scharreleieren en ECHTE roomboter. Wil je dus aan de lijn doen, is een taart van mij geen goed idee.. helaas..